فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال نهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا موسوی*، جمال الدین الوانی صفحات 1-7
    مقدمه

    تعارض بین دو نقش کار و خانواده در پرستاران امری است که باعث کاهش راندمان کارایی آنها می شود. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین مهارت های شناختی و فراشناختی پرستاران با تعارض کار و خانواده آنها می باشد.

    روش کار

    این پژوهش به روش توصیفی همبستگی با ماهیت کاربردی در سال 1398[f1]  انجام شده است[A2] . جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان های علوم پزشکی شیراز می باشد. نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 345 پرستار محاسبه شده است. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انتخاب شده است . ابزار گرداوری داده ها برای سنجش متغیر های مهارت های شناختی و فراشناختی و تعارض کار وخانواده در این پژوهش،  پر[f3] سشنامه (محقق ساخته) [A4]  به تعدادکل 23 سوال می باشد که پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 89و روایی آن با استفاده نظر خبرگان بدست آمده است. این پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرت 5 گزینه ای ازطیف کاملا موافقم تا کاملا مخالفم استفاده شده است. برای تست نرمال بوده داده ها، از آزمون کولموگراف-اسمیرنوف استفاده شده است که با توجه به غیرنرمال بودن داده ها برای تعیین همبستگی از آزمون اسپیرمن استفاده شده است. آنالیزهای آماری نیز با استفاده از نرم افزار spss  انجام شده است.

    یافته

    میانگین مهارت های شناختی 38/4 با انحراف معیار 08/1، میانگین مهارت های فراشناختی 46/4 با انحراف معیار 13/1 و میانگین تعارض کار و خانواده 71/4 با انحراف معیار 02/1 می باشد. ضریب همبستگی اسپیرمن بین مهارت های شناختی و فراشناختی با تعارض کار و خانواده به ترتیب  68/0- و 51/0 -  محاسبه شده است.

    نتیجه گیری: 

    بهبود مهارت های شناختی و فراشناختی باعث افزایش توانایی های ذهنی و یادگیری پرستاران و چگونگی استفاده ی بهینه از منابع برای رسیدن به اهداف سازمانی می شود. نتایج نشان داد که با تقویت و افزایش این مهارت ها میزان تعارض بین دو نقش کار و خانواده در پرستاران کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: مهارت های شناختی، مهارت های فراشناختی، تعارض کار و خانواده
  • سمانه عزیزی آرام، سجاد بشرپور* صفحات 8-18
    مقدمه

    شیوع گسترده کرونا و اجرای قرنطینه باعث افزایش اضطراب و استرس کرونا در افراد جامعه شده است از سوی دیگر تراژدی های جمعی، به ویژه مواردی که شامل بیماری های عفونی می شوند، غالبا موج هایی از ترس و اضطراب را افزایش می دهند که به نظر می رسد باعث ایجاد اختلال گسترده در رفتار و تهدید سلامت روان افراد زیادی در جمعیت می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش نشخوار فکری، تنظیم هیجان واکنش پذیری به استرس در پیش بینی اضطراب کرونا در بین پرستاران شهر اردبیل بود.

    روش کار

    روش این پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری را پرستاران شهر اردبیل که در بهار 1399 در شبکه های اجتماعی عضو بودند، تشکیل دادند. تعداد 200 نفر (136 زن و 64 مرد) از آن ها به عنوان نمونه آماری به صورت اینترنتی در پژوهش حاضر شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس اضطراب بیماری کرونا علیپور و همکاران (1398)، مقیاس پاسخ نشخوار فکری نولن-هوکسما (1999)، پرسشنامه تنظیم هیجان گراس (1999) و مقیاس واکنش پذیری نسبت به استرس شولتز و همکاران (2011)، استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و به کمک نرم افزار SPSS نسخه 25 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که اضطراب کرونا با ارزیابی مجدد (27/0-=r) رابطه منفی و با سرکوبی (36/0=r)، نشخوار فکری (65/0=r) واکنش پذیری به استرس (41/0=r) رابطه ی مثبت دارد (01/0>p). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که نشخوار فکری، ارزیابی مجدد، سرکوبی واکنش پذیری به استرس 51 درصد از واریانس اضطراب کرونا را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای نشخوار فکری، تنظیم هیجان واکنش پذیری به استرس نقش موثری در پیش بینی اضطراب کرونا دارند. ازاین رو مداخلات متمرکز بر این مولفه ها می تواند عامل حفاظتی مهمی در پیشگیری از ابتلای پرستاران به اضطراب ناشی از کرونا باشد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: نشخوار فکری، تنظیم هیجان، واکنش پذیری به استرس، اضطراب کرونا، پرستاران
  • فاطمه نارنجی ثانی*، سمانه حجازی، سمیه اسدی، محمدجواد محدث صفحات 19-32
    مقدمه

    مطالعه حاضر فراتحلیلی بر پژوهش های انجام شده در حوزه رضایت شغلی پرستاران در کشور طی ده سال گذشته می باشد. در این پژوهش تلاش شده، تصویر جامعی از مطالعات این حوزه در سطح ملی ارایه شود تا توجه پژوهشگران به حوزه های مغفول مانده جلب کرده و به توسعه این مفهوم در کشور کمک نماید.

    روش کار

    روش پژوهش، کیفی و از نوع فراتحلیل بوده است. جامعه آماری شامل 3950 مقاله بوده که در روند بررسی 3853 مقاله حذف و در نهایت 97 مقاله جهت بررسی سوال اول پژوهش و 20 مقاله به عنوان منابع مرتبط به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است.

    یافته ها: 

    در سال های 91، 94 و 97 بیشترین مطالعات در حوزه رضایت شغلی پرستاران انجام شده است. بیشترین کاربرد ابزار، پرسشنامه JDI می باشد. بیشترین فراوانی در انجام پژوهش مربوط به شهر تهران می باشد. بررسی و سنجش میزان رضایت شغلی پرستاران، عوامل موثر بر رضایت شغلی، اخلاق فردی و سازمانی، سبک های رهبری سرپرستاران و مدیران و هوش در پژوهش ها بیشتر مورد توجه بوده است.در 20 مقاله مورد بررسی، میانگین و انحراف معیار رضایت شغلی 008/0 ± 833/2 به دست آمد. ناهمگونی زیادی در نتایج مطالعات مشاهده شد که پس از بررسی عوامل مظنون مشخص شد رضایت شغلی با حجم نمونه، سال انجام پژوهش و میانگین سابقه خدمت رابطه معکوس و با میانگین سنی رابطه مستقیم دارد.

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش حاضر نشان داد علارغم پژوهش های فراوانی که در دهه اخیر در حوزه رضایت شغلی پرستاران انجام شده است، سیاست های مناسبی جهت افزایش رضایت شغلی آنان اتخاذ نگردیده است. بر این اساس لازم است مدیران و مسیولان ذیربط در این حوزه عوامل اساسی عدم رضایت شغلی پرستاران مراکز خود را شناسایی کرده و در راستای رفع نیازها و توانمندسازی بیشتر پرستاران تدابیر لازم را اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، پرستاران، فرا تحلیل
  • عباس شاهوردی، عارفه میرزابیگی، حمیدرضا عزیزی، محسن رازانی* صفحات 33-42
    مقدمه

    خانواده یکی از ارکان اساسی جامعه به شمار میرود و دستیابی به جامعه سالم در گرو سلامت روابط زن و مرد با یکدیگر است که خود  از عوامل متعددی تاثیر میگیرد، تنظیم هیجان و عملکرد جنسی همسران ثانویه به ارتباطی که با تعارضات زناشویی دارد از جمله این عوامل می باشد.

    روش

    جامعه آماری شامل کلیه پرستاران مرد متاهل شهر بروجرد در سال 98 و به تعداد  130 نفر بودند. نمونه آماری بر اساس جدول مورگان شامل  100 نفر از جامعه مورد نظر بود که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. روش پژوهش حاضر  از نوع همبستگی بود. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های تنظیم هیجان گرانفسکی (2006)، عملکرد جنسی فرج نیا (1393) و تعارضات زناشویی ثنایی (1379) استفاده شده است. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، و رگرسیون چند متغیری مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین تنظیم شناختی هیجان  مثبت و مولفه های آن با تعارضات زناشویی رابطه ی منفی و معنادار، بین تنظیم شناختی هیجان منفی و مولفه های آن  با تعارضات زناشویی رابطه مثبت و معناداری یافت شد همچنین بین عملکرد جنسی و مولفه های آن باتعارضات زناشویی رابطه ی منفی و معناداری وجود دارد

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج این پژوهش حاکی از سطح معناداری رابطه چندگانه بین تنظیم هیجان، عملکرد جنسی با تعارضات زناشویی بود (05/0 >p). نتایج رگرسیون چندگانه گام به گام، نشان داد متغیر عملکرد جنسی و تنظیم هیجان منفی قوی ترین متغیر پیش بین تعارضات زناشویی در میان سایر متغیرها بودند و بعد از آن به ترتیب تنظیم شناختی هیجان مثبت قرار داشتند.

    کلیدواژگان: پرستاران، تنظیم هیجان، تعارضات زناشویی، عملکرد جنسی
  • مسعود طاهری نیا، علی حسنوند* صفحات 43-58

    ویروس کووید-19 با تبدیل شدن به یک ویروس همه گیر جهانی، پیامدهای اقتصادی بسیاری را در پی داشته و تقریبا همه کشورهای دنیا از آن متاثر شده و بنابراین انتظار می رود تا اقتصاد جهانی سال 2020 را با یک رکود قابل توجه سپری کند. در این میان، ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای درگیر این همه گیر جهانی شده و در نتیچه از پیامدهای اقتصادی ناشی از آن رنج می برد. این ضرورت باعث شد تا به پیامدهای اقتصادی ناشی از این بیماری بر اقتصاد ایران پرداخته شود. اقتصادی که دو سال سخت 97 و 98 را پشت سرگذاشته و هم اکنون با یک پدیده جهانی مواجه شده است. در این مطالعه تلاش می شود، ضمن بررسی تمامی پیامدهای اقتصادی ناشی از ویروس کووید-19 در سراسر جهان، به طور خاص به ایران و وضعیت آن در اقتصاد ایران پرداخته و البته با تمرکز ویژه بر بخش اشتغال به بررسی اثرات این بیماری پرداخته شود. با استفاده از نتایج آمارگیری نیروی کار و روند بیماری در کشور مشخص شد که تغییرات اشتغال و بیکاری طی زمستان 1398 و بهار 1399 نسبت به فصول مشابه سال قبل، دارای روند کاهشی در اشتغال و افزایشی در بیکاری بوده است. این تغییرات که باتوجه به اوج گرفتن شیوع کرونا افزایش می یافت دال بر تغییرات بازار نیروی کار و سایر بخش های حوزه اقتصادی است که این بازار را تحت تاثیر قرار داده است. راهکاری که برای برون رفت از این اوضاع پیشنهاد می شود، حمایت دولت از مدیریت بازارهای عرضه و تقاضای نیروی کار و برنامه های پشتیبانی از این قشر می باشد.

    کلیدواژگان: اشتغال، اقتصاد ایران، کووید-19
  • عبدالباسط مرادزاده، احسان نامدار جویمی* صفحات 59-73
    مقدمه

    در میان افراد شاغل در بخش سلامت، پرستاران بیش ترین تعداد را به خود اختصاص داده اند و  به دلیل ارتباط مستقیم پرستار با بیمار، این حرفه از اهمیت خاصی بر خوردار است. هدف از این پژوهش، فهم تجربه زیسته پرستاران بخش کرونا از دیسترس (در هم تنیدگی) اخلاقی در بین پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بخش بیماران کرونایی سال 1399 در شهر زاهدان است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از جهت شیوه گردآوری داده ها به صورت کیفی با مصاحبه نیمه ساختاریافته و به شیوه بررسی تجربه زیسته افراد (پدیدارشناسی) است. از این رو با 22 نفر پرستار بخش کرونا مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته به مدت 30 تا 70 دقیقه انجام شد. سپس داده های کیفی از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با مشارکت کنندگان به دست آمد. داده های این مطالعه کیفی به روش تحلیل مضمون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این پژوهش برای مضمون دیسترس اخلاقی سه مفهوم  1) خطاها، 2) عدم رعایت اصول اخلاقی و 3) تخصیص نامناسب مسئولیت ها و صلاحیت ها به دست آمده است.

    نتیجه گیری

    در نهایت مفاهیم به دست آمده سه پیامد منفی فردی با کدهای دیسترس و شکست بی هویتی، بی انگیزگی، سرخوردگی،کاهش اعتماد به نفس، پیامد منفی اجتماعی با کدهای کاهش رفاه و بروز مشکلات عاطفی،  ظهور آسیب های اجتماعی و روحی، بروز خطای هاله ای و کلیشه ای، پیامد منفی سازمانی با کدهای ناکارآمدی سیستم، تعهد کمتر، دلسرد شدن و ترک سازمان، کاهش بهره وری، کاهش کیفیت و کمیت خدمات را به دنبال دارند.

    کلیدواژگان: دیسترس اخلاقی، دانشگاه علوم پزشکی، پرستاران، پدیدارشناسی، زاهدان
  • حسن جعفریانی*، آرزو ربانی صفحات 74-86
    مقدمه

    سکوت در فرهنگ ایران نشان دهنده رضایت است اما در سازمان ها و بویژه سازمان های  بهداشتی و درمانی  سکوت نشان دهنده رضایت نیست بلکه برعکس بیانگر نوعی اعتراض خاموش است.

    هدف

    هدف این تحقیق بررسی نوع تاثیر عوامل مدیریتی بر سکوت سازمانی و نیز بررسی نقش شحصیت پرستاران در تعدیل رابطه است به همین دلیل علاوه بر پایش سکوت سازمانی پرستاران، چگونگی ایفای نقش عوامل مدیریتی و شخصیتی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

    روش کار

    برای پاسخ به سوال تحقیق با مرور مبانی نظری مدلی مفهومی پیشنهاد شد برای آزمون مدل، پرستاران خراسان شمالی به عنوان جامعه تحقیق تعریف شدند از بین 1000 نفر جامعه آماری 240 نفر به عنوان نمونه انتحاب شدند. پرسشنامه های استاندارد تحقیق  پس از اثبات روایی و پایایی به شیوه تحلیل عاملی، به شیوه خوشه ای بین جامعه تحقیق توزیع شد.. داده ها با استفاده معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل نسخه 8 و با روش spmls مورد آزمون واقع شدند.

    یافته ها: 

    تحقیق نشان داد نمره سکوت سازمانی در بین پرستاران 28/4  از 5 است که نشاندهنده شدت بسیار زیاد است. همچنین آشکار شد که عوامل مدیریتی (مکانیکی بودن ساختارها و کارمدار بودن نوع رهبری) در این سکوت نقش داشته اند و عوامل شخصیتی شدت اثر عوامل مدیریتی بر سکوت سازمانی پرستاران را تحت تاثیر قرار داده است. از بین عوامل مختلف پنج گانه شخصیتی دو عامل وظیفه شناسی و سازگاری با افزایش بیش از 3 واحدی بارعاملی بیشترین اثر را بر رابطه بین عوامل مدیریتی و سکوت سازمانی داشت.

    نتیجه گیری

    برابر با یافته های این تحقیق برای کاهش سکوت سازمانی پرستاران باید ساختارهای نظام بهداشت و درمان  منعطف شده و شیوه مدیریت در بیمارستانها به سمت منابع انسانی منعطف گردند.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی. عوامل مدیریتی، عوامل شخصیتی
  • حسین واحدی، فرشاد حاج علیان*، مجید جهانگیرفرد، تورج مجیبی صفحات 87-100
    مقدمه

    مدیریت عملکرد به منظور دستیابی به نتایج و پیامدهای مورد انتظار از سازمان های دولتی و نیز پاسخگویی به ذی نفعان و عامه مردم در قبال هزینه هایی که از منابع عمومی می شود، بسیار حایز اهمیت است و بر این اساس ، این پژوهش به تدوین الگوی مدیریت عملکرد در سیستم های بهداشتی و درمانی می پردازد..

    روش کار

    این مطالعه از نظر نوع استفاده پژوهشی کاربردی است که با روش آمیخته اکتشافی انجام شد. در تدوین ادبیات مدیریت عملکرد، از روش بررسی اسنادی استفاده شدو با استفاده از نتایج آن ، مصاحبه عمیق حضوری در چندین نوبت با 30 نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی وزارت بهداشت و دستگاه های زیر مجموعه به عمل آمد.پس از ثبت مصاحبه ها داده ها به روش تحلیل محتوا مورد تحلیل کیفی قرار گرفت و در نهایت ، الگوی تحقیق طراحی شد و جهت وزن دهی و الویت بندی ابعاد و مولفه ها از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد

    یافته ها

    این پژوهش منجر به طراحی الگوی مطلوب مدیریت عملکرد برای سازمان های بهداشتی و درمانی کشور شد. نتیجه این پژوهش ارایه الگویی جامع با 3 بعد (رفتاری، ساختاری و زمینه ای) و 14مولفه و 78 شاخص است که متناسب با هر سه سطح سازمان ، مدیران و کارکنان طراحی شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش این است که براساس دانش موجود و تحلیل نقاط قوت و ضعف آن ، مدلی مفهومی و نسبتا جامع عرضه شده تا با اتکای به آن ، سازمان های دولتی بالخص بهداشتی و درمانی الگوی خاص خود را طراحی کنند و در عرصه عمل ، آن را توسعه دهند و تکامل ببخشند.

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، سازمان های بهداشتی و درمانی، بعد رفتاری، بعد ساختاری، بعد زمینه ای
  • حسین نوروزی*، حامد خامه چی، فاطمه درویش صفحات 101-109
    مقدمه

    سازمان های امروزی در محیطی پویا فعالیت می کنند که این محیط می تواند علاوه بر ایجاد فرصت های قابل توجه برای رشد سازمان، چالش های مهمی را برای سازمان به همراه آورد. لذا برای غلبه بر این شرایط محیطی، نیاز است که سازمان ها ظرفیت تاب آوری خود را در سیستم های سازمانی خود گسترش دهند.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین مدیریت استراتژیک منابع انسانی و تاب آوری سازمانی با توجه به نقش میانجی سرمایه اجتماعی است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از حیث روش گردآوری اطلاعات توصیفی پیمایشی می باشد. استراتژی پژوهش در زمره پژوهش های کمی و همچنین از حیث روش، دارای ماهیت پژوهشی- توصیفی است. جامعه آماری پژوهش حاضر از پرستاران بیمارستان های دولتی شهر تهران بودند که حجم نمونه با توجه به فرمول کلاین حداقل 280 نفر در نظر گرفته شد و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات موردنیاز، پس از توزیع پرسشنامه ها، جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SMART PLS تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بر وجود رابطه معنادار بین متغیرهای پژوهش دلالت دارد که به تایید فرضیه ها منجر شد؛ بنابراین کارکردهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی رابطه مستقیم و معنادار با تاب آوری سازمانی و سرمایه اجتماعی دارد. همچنین سرمایه اجتماعی با تاب آوری سازمانی رابطه معنادار دارد. همچنین، میانجی بودن سرمایه اجتماعی در رابطه بین مدیریت منابع انسانی استراتژیک و تاب آوری سازمانی نیز تایید شد.

    نتیجه گیری

    مدیران با فراهم نمودن شرایطی که در آن پرستاران اطلاعات، ایده ها و دیگر منابع را برای انجام وظایف در اختیار یکدیگر قرار دهند و همچنین مدنظر قرار دادن نظرات و ایده های پرستاران در تصمیم گیری ها، می توانند سبب افزایش تاب آوری پرستاران و بیمارستان شوند.

    کلیدواژگان: کارکردهای مدیریت منابع انسانی استراتژیک، تاب آوری سازمانی، سرمایه اجتماعی
|
  • Alireza Mosavi*, Jamaleddin Alvani Pages 1-7
    Introduction

    Conflict between the two roles of work and family in nurses is something that reduces their efficiency. The purpose of this study was to investigate the relationship between nurseschr('39') cognitive and metacognitive skills with work-family conflict.

    Methods

    This research was a descriptive correlation with applied nature in 2020. The statistical population includes nurses of Shiraz medical hospitals. The statistical sample was calculated using Cochranchr('39')s formula of 345 nurses. The sampling method was selected randomly. The data collection tool for measuring the variables of cognitive and metacognitive skills and work-family conflict in this study is a researcher-made questionnaire with a total of 23 questions, the reliability of which is obtained through Cronbachchr('39')s alpha coefficient of 89 and its validity is obtained by experts. . This questionnaire is based on a 5-point Likert scale from strongly agree to strongly disagree. To test the data as normal, the Kolmogorov–Smirnov test was used. Due to the abnormality of the data, the Spearman test was used to determine the correlation. Statistical analyzes were performed using SPSS software.

    Results

    The mean of cognitive skills was 4.38 with standard deviation of 1.08, the mean of metacognitive skills was 4.46 with standard deviation of 1.13 and the mean of work-family conflict was 4.71 with standard deviation of 1.02. Spearman correlation coefficient between cognitive and metacognitive skills with work and family conflict was calculated to be -0.68 and -0.51, respectively.

    Conclusion

    Improving cognitive and metacognitive skills increases nurseschr('39') mental abilities and learning and how to use resources optimally to achieve organizational goals. The results showed that by strengthening and increasing these skills, the amount of conflict between the two roles of work and family in nurses is reduced.ficiency. The purpose of this study was to investigate the relationship between nurseschr('39') cognitive and metacognitive skills with work-family conflict.

    Keywords: Cognitive skills, metacognitive skills, work-family conflict
  • Samaneh Aziziaram, Sajjad Basharpoor* Pages 8-18
    Introduction

    Widespread coronation and quarantine practice have increased coronary anxiety and stress in the community. On the other hand, collective tragedies, especially those involving infectious diseases, often lead to waves of fear and anxiety. The aim of this study was to determine the role of rumination, emotion regulation and responsiveness to stress on predicting the corona anxiety among nurses in Ardabil.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational method. The statistical population consisted of nurses in Ardabil who were members of social networks in the spring of 2020. About 200(136 women and 64 men) of these people participated in the study as a statistical sample, online. To collect data online, Corona anxiety scale Alipour et al. (2020), ruminant response scale Nolen-Hoeksema (1991), emotion regulation questionnaire Gross (1999), and responsiveness to stress Schlotz et al. (2011) were used. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression with stepwise model using SPSS25.

    Results

    The findings showed that corona anxiety are positively related to reappraisal (r=-0.27) and negatively related to repression (r=0.36), rumination (r= 0.65) and responsiveness to Stress (r=0.41) (p<0.01). The results of regression analyses showed that the rumination, reappraisal, suppression, and response to stress predict 51 percent of corona anxiety variance.

    Conclusions

    The study results showed that variables of rumination, emotion regulation and response to stress played an effective role in predicting corona anxiety. Therefore, interventions focused on these components can be an important protective factor in preventing nurses from developing anxiety caused by corona.

    Keywords: Rumination, Emotion Regulation, Stress Response, Corona Anxiety, Nurses
  • Fatemeh Narenji*, Samaneh Hejazi, Somaye Asadi, MohammadJavad Mohathes Pages 19-32
    Background

    The present study is a meta-analytical study conducted in the area of ​​job satisfaction of nurses in the country through ten years ago. In this research, a comprehensive picture of this area is presented at the national level, which can be viewed by the neglected sides, and help to develop the concept in country.

    Method

    The research method is qualitative, a kind of meta-analysis. The statistical population includes 3950 articles that 3853 articles were removed in the process of reviewing  and finally 97 articles were selected to study the first question of the research and 20 articles were selected as relevant sources as a statistical sample.

    Finding

     The most researches in about job satisfaction of nurses were done in 2912, 2014 and 2018 in the region. The most commonly questionnaire used is the JDI questionnaire. Investigation and measurement of nurseschr('39') job satisfaction, factors affecting job satisfaction, individual and organizational ethics, leadership method of nurses and managers and intelligence have been paid more attention in researches.
    In the 20 articles reviewed, the mean and standard deviation of job satisfaction  were obtained 2.833±0.008 A large heterogeneity was observed in the results of the studies, which after examining the suspected factors, it was found that job satisfaction is inversely related to the sample size, research year and average service history and is directly related to the average age.

    Conclusion

    The results of the present study showed that despite the many researches that have been done in the field of nursing job satisfaction in the last decade, appropriate policies have not been adopted to increase their job satisfaction. Therefore, it is necessary for managers and relevant officials in this field to identify the main reason of job dissatisfaction of nurses in their centers and take appropriate measuements in order to eliminate and empower them.

    Keywords: Job Satisfaction, Nurses, Meta-analysis
  • Abbas Shahverdi, Arefeh Mirzabeigi, Hamidreza Azizi, Mohsen Razani * Pages 33-42
    Introduction

    Families are the most basic social unit. Healthy relations between couples are a prerequisite to a healthy society. Numerous factors are affecting such relationships, including emotion regulation and sexual function, which both address marital issues as well.

    Methods

    The study population consisted of all married male nurses (N=130) in the city of Bojnurd, during 2019. This study was carried out on 100 nurses selected through a convenience sampling technique via using Morganchr('39')s sample size determination table. In the present correlational study, the data was collected using Granofskychr('39')s cognitive emotion regulation questionnaire (2006), Farajniachr('39')s martial sexual function scale questionnaire (2014), and Sanaeichr('39')s marital conflicts questionnaire (2000). This study used Pearsonchr('39')s correlation and multiple regressions to analyze data.

    Results

    Our findings showed a negative significant correlation between positive emotion regulation, its components, and marital conflicts, and between sexual function, its components, and marital conflicts. Also, a positive significant association was observed between negative emotion regulation, its components, and marital conflicts.

    Conclusions

    The results revealed significant multiple correlations between emotion regulation, sexual function, and marital conflicts. The results of stepwise multiple regressions showed that sexual function and negative emotion regulation are the strongest predictor variables of marital conflicts, which come after positive emotion regulation.

    Keywords: Nurses, emotion regulation, marital conflicts, sexual function
  • MASOUD TAHERINIA, Ali Hasanvand* Pages 43-58

    Covid-19 virus has become a global pandemic virus with many economic consequences and has affected almost all countries of the world, and therefore it is expected that the global economy will pass 2020 with a significant recession. . Meanwhile, Iran, like many countries involved in this epidemic, has become globalized and suffers as a result of the economic consequences. This necessity led to the economic consequences of this disease on the Iranian economy. An economy that has gone through two difficult years, 2018, 2019, and is now facing a global phenomenon. In this study, while examining all the economic consequences of the Covid-19 virus around the world, we specifically try to study Iran and its situation in the Iranian economy, and of course, with a special focus on the employment sector, to study the effects of this disease. . Using the results of labor force statistics and disease trends in the country, it was found that changes in employment and unemployment during the winter of 2019 and spring of 2020 compared to the same seasons of the previous year, had a decreasing trend in employment and an increase in unemployment. These changes, which increased due to the peak of the corona outbreak, indicate changes in the labor market and other sectors of the economy that have affected this market. The solution proposed to overcome this situation is government support for managing labor supply and demand markets and programs to support this group.

    Keywords: Employment, Iran's economy, Covid-19
  • Abdolbaset Moradzadeh, Ehsan Namdar Joyami* Pages 59-73

    Introduction: 

    Among people working in the health sector, nurses have the largest number and due to the direct relationship between the nurse and the patient, this profession is of particular importance. The aim of this study was to understand the lived experience of corona nurses from moral distress among nurses working in hospitals affiliated to Zahedan University of Medical Sciences in the corona ward in Zahedan in 1399.

    Methods

    The present study is applied in terms of purpose and in terms of method of data collection in a qualitative way with semi-structured interviews and in terms of examining the lived experience of individuals (phenomenology). Therefore, in-depth and semi-structured interviews were conducted with 22 corona nurses for 30 to 70 minutes. Qualitative data were then obtained from in-depth and semi-structured interviews with participants. The data of this qualitative study were analyzed by content analysis method.

    Results

    In this research, for the theme of moral distress, three concepts have been obtained: 1) errors, 2) non-observance of moral principles, and 3) improper allocation of responsibilities and competencies.

    Conclusions

    Finally, the concepts obtained are three negative individual consequences with codes of distress and failure - anonymity - lack of motivation - frustration - decreased self-esteem - negative social consequences with codes of reduced well-being and emotional problems - the emergence of social and psychological damage - error Auras and stereotypes - negative organizational consequences with system inefficiency codes - less commitment - frustration and leaving the organization - reduced productivity - reduced quality and quantity of services.

    Keywords: Moral distress, University of Medical Sciences, Nurses, Phenomenology, Zahedan
  • Hassan Jafariani*, Arezoo Rabbani Pages 74-86
    Introduction

    Silence in Iranian culture indicates satisfaction, but in organizations, especially health and medical organizations, silence does not indicate satisfaction, but on the contrary expresses a kind of silent protest.

    Objective

    The purpose of this study is to investigate the effect of managerial factors on organizational silence and also to investigate the role of nurseschr(chr('39')39chr('39')) personality in moderating the relationship.

    Method

    To answer question, a conceptual model was proposed by reviewing the theoretical foundations. To test the model, North Khorasan nurses were defined as the research population. Out of 1000 people in the statistical population, 240 people were selected as samples and standard research questionnaires after given reliability and stability were distributed in a cluster sampling. The collected data were tested with LISREL8software by using path analysis methods.

    Findings

    it showed that organizational silence among nurses gained 4/2 from 5 which is so high. The study also revealed that managerial factors (mechanical structures and work oriented leadership) have caused this organizational silence and personality factors have strongly influenced the effect of managerial factors on nurseschr(chr('39')39chr('39')) organizational silence (raised 2 to 5). Among the five characteristic factors, the two factors of conscientiousness and Agreeableness had the greatest effect on the relationship between managerial factors and organizational silence.

    Conclusions

    The research suggests that in order to reduce the organizational silence of nurses, the structures of the health care system and management style in hospitals should be changed and flexible.

    Keywords: organizational silence, Managerial traits, Characteristic factor
  • Hossein Vahedi, Farshad Hajalian*, Majid Jahangirfard, Toraj Mojibi Pages 87-100

    Introduction :

    The performance management is very important in order to reach the outcomes and outcomes expected from public organizations as well as to meet the public and public stakeholders in the face of the costs of public resources, and on this basis, this research deals with the formulation of performance management patterns in health and health systems

    method of work: 

    this study is practical in terms of practical use of applied research method. in the development of performance management literature, using document review method and using its results, deep - presence interviews were conducted in several cases with 30 professors from the academic and executive experts of the ministry of health and sub - set devices. after recording the interviews, the content analysis method was used to analyze the content and finally, the research model was designed and used to weighting and prioritize the dimensions and components of the hierarchical analysis

    Findings

    This study led to the design of the optimal model of performance management for the s health and health organizations. the result of this research is to provide a comprehensive model with 3 dimensions (behavioural, structural and field)and 14 elements and 78 indicators tailored to all three levels of organization, managers and employees.

    Conclusion

    The results of this study are that based on existing knowledge and its strengths and weaknesses, a conceptual and rather comprehensive model offered by its reliance on public organizations should design their particular paradigm and develop it in practice.

    Keywords: Performance management, health, health organizations, behavioral dimension, structural dimension, dimension
  • Hossein Norouzi*, Hamed Khamehchi, Fatemeh Darvish Pages 101-109
    Introduction

    Todaychr(chr('39')39chr('39'))s organizations operate in a dynamic environment that can not only create significant opportunities for organizational growth, but also bring significant challenges to the organization. Therefore, to overcome these environmental conditions, organizations need to expand their resilience capacity in their organizational systems.

    Aim

    The purpose of this study was to investigate the relationship between strategic human resource management and organizational resilience is examined according to the mediating role of social capital.

    Material and methods

    The present study is an applied research in terms of purpose and a descriptive survey in terms of data collection method. Research strategy in the category of quantitative research as well as in terms of method, has a research-descriptive nature. The statistical population of the present study was nurses in Tehran’s hospitals, which according to the Klein formula, at least 280 people were considered and selected by the simple random sampling method. After distributing the questionnaires, the required information was collected and analyzed using SMART PLS software.

    Results

    The research findings indicate a significant relationship between the research variables that led to the confirmation of the hypotheses; thus, the functions of strategic human resource management are directly and significantly related to organizational resilience and social capital. Social capital also has a significant relationship with organizational resilience. The mediation of social capital in the relationship between strategic human resource management and organizational resilience was also confirmed.

    Conclusion

    Managers can increase the resilience of nurses and hospitals by providing the conditions that nurses share information, ideas and other resources with each other to perform tasks, as well as considering nurseschr(chr('39')39chr('39')) opinions and ideas in decisions

    Keywords: Strategic human resource management, Organizational resilience, Social capital